Over het gebouw

Over het gebouw

Geschiedenis
Marci Panis is een broedplaats voor (podium-)kunsten gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Marcusstraat 52. SInds de zomer van 2003 hebben alle aankomende gebruikers en bewoners van Marci Panis minimaal 160 uren gewerkt om het oude schoolgebouwmet achterstallig onderhoud te transformeren tot een gebouw van en voor kunstenaars en theatermakers. Hierdoor is een plek gecreëerd waarin het onderzoek en de ontwikkeling van theater en andere kunstvormen centraal staan. Vanaf eind 2003 is het gebouw in gebruik genomen.

Doelstelling
De doelstelling is het creëren van een klimaat waarbinnen podiumkunsten optimaal kunnen groeien en waarbij, in samenwerking met andere kunstdisciplines, onderzoek en dialoog centraal staan. Door de combinatie van verschillende disciplines en verschillende gebruiksfuncties van het gebouw ontstaat een bedrijvigheid die een voedingsbodem levert voor kruisbestuiving. Een plek waarbij nieuwe initiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden ondersteund worden. Een gebouw dat geregeld zijn deuren openzet.

Behalve studio’s en repetitieruimtes bevinden zich in het pand een restaurant, een decorwerkplaats, een salon, een pension voor kunstenaars, en een kinderdagverblijf. Daarnaast bevinden zich op de bovenste verdieping  5 woningen die bewoond worden door gebruikers van het pand.

Van alle werkruimtes is 50% beschikbaar voor de podiumkunsten en 50% voor andere kunstdisciplines. Disciplines die in Marci Panis vertegenwoordigd zijn: dans, mime, theater, multimedia, theatervormgeving, literatuur, film, grafisch vormgeven, fotografie, beeldende kunst.

Voor meer informatie over Marci Panis: info@marcipanis.nl
Voor meer informatie over studioverhuur: studioverhuur@marcipanis.nl
Voor meer informatie over het pension: pension@marcipanis.nl